Slik gjør du:
- Eggehvite piskes til hvitt skum. Ha i sukker sakte. Pisk dette til en middels løs, og skinnende marengs.
- I mellomtiden – bland sammen melis og mandelmel. Bruker du pulverfarge – farg denne blandingen i ønsket farge. Husk at ovnen «stjeler» litt farge, så ha heller i litt for mye enn litt for lite.
- Når marengsen er klar blandes forsiktig melis-mandelblandingen i med en slikkepott (tilsett gelefarge her om du bruker dette).
- Bruk en sprøytepose med en glatt tyll (sprøytetupp). Sprøyt ut store «enkroner» på silikonmatter. Pass på at det er nok luft imellom hver.
- La makronene tørke en halvtime før det stekes på 150 grader i 12 min, senk ned til 125 grader og stek i ytterligere 20 min.
- Fyll med en ønsket krem eller syltetøy når de er blitt kalde.
Velbekomme!