Framgangsmåte:
-
Bland det tørre med ca. 70% av vatnet og elt på lav hastigheit i maskin i 4 minutt. Auk til full hastigheit og elt deiga ytterlegare til den er glatt og «skinnande», ca 6-8 minutt.
-
Spe i resten av vatnet litt etter litt, men la deiga samle seg mellom kvar gang du sper. Jo lausare deiga etterkvart blir, jo raskare kan ein spe i meir vatn. Ha deiga oppi ein stor bolle eller tilsvarande og stram deiga opp ved å «folde/brette den over» nokre gongar. La deiga kvile i omkring 2 timar og stram opp deiga ytterlegare kvar halve time.
-
Mjøl bordet godt så ikkje deiga festar seg i bordet og kvelv deiga utav bollen. Ha også godt med mjøl oppå deiga. Del opp i deigemner på ca 350 g (6 emner) ved å lage eit reint snitt i deiga med ei deigskrape og dra mot deg – eit av gongen. Dra lett i deigemnet for å få rett lenge på baguetten og brett forsiktig to gonger slik at «verken» (skøyten) på baguetten er ned mot bordet.
-
Legg baguetten på godt mjøla linduk (eller tilsvarande) med verken ned. Bruk rugmjøl på linduken.
-
Baguettane steikast etter ca. 10 til 20 minutt med nedsida vend opp, ved 230 grader i 25-30 minutt.