Bringebærfromasj

Bringebærfromasj på myk sjokoladebunn

«Huff. Får alltid så ujevne og lite fine kanter!»

«Et godt tips er å varme formen på utsiden før du løsner den. Da slipper den lett.»

Frisk og nydelig kake med smak av bringebær og sjokolade. Kan lages med eller uten marsipan på toppen.

Sjokoladebunn:

Alt blandes lett i nevnte rekkefølge, smøres ut i formen (Bruk en Ø23 hjertekakeform – eller rund springform) og stekes på 200 grader i ca. 10 min. La bunnen avkjøle i formen.

Ca. 1 kg marsipan (dersom du ønsker å trekke kaken med marsipanlokk).

Bringebærfromasj:

  1. Bløtlegg gelatinpulver i kaldt vann
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis (sett til side)
  3. Gelatinmassen smeltes sammen med 1/4 del av bringebærpuré. Så blandes resten av puréen inn i gelatinblandingen.
  4. Lettpisket fløte vendes inn i eggedosis. Bringebærpuré blandes inn til slutt. Fromasjen helles over avkjølt sjokoladebunn (i ringen) og settes på frys noen timer før kaken skal serveres: For å trekke kaken med marsipan: Kjevle ut marsipan som er dobbelt så stor som kaken. Ta kaken ut fra fryser, ta av ringen og legg på marsipanlokket. Dekorer kaken etter ønske og sett i kjøleskap – gjerne til dagen etter. Ønsker du å lage bringebærpuré selv kan du røre sammen ca. 1.5 kg bringebær. Sil blandingen gjennom en sikt og bruk bare saften.
  5. Ringen varmes litt med enten hendene eller en hårføner, slik at den slipper kaken lett. Sett den gjerne på en høyde som er smalere enn kaken og trekk ringen ned av kaken. (f.eks et litermål som er snudd opp/ned). Sett kaken i kjøleskap noen timer før den skal serveres, slik at den tiner.
Laget av landslagskonditor Monica Smehagen Enebakk