Briochesnurrer m/multer, vanilje og ingefær

Slik gjør du:

Dag 1

  1. Ha multene i en kjele i sammen med ingefæren og vaniljestengene, og kok det opp.
  2. Skru ned varmen til middels varme før du har i pektinen og bland godt.
  3. Ta kjelen av platen og ta ut vaniljestengene, før du rører inn sukkeret til det smelter inn.
  4. Kok opp på middelsvarme med omrøring til du får den tykkelsen du ønsker.
  5. Hel den over i sterilisert og varme Norgesglass og la den stå på benken så den blir avkjølt.

Dag 2

  1. Kjevl ut brioche deigen til 2 cm tykkelse. (husk å bruke mel under kjevlingen så deigen ikke klisser seg fast på kjøkkenbenken.)
  2. Smør et godt lag med multesyltetøy utover deigen.
  3. Rull deigen på samme måte som når du lager kanelsnurrer.
  4. Del opp i like store stykker, og sett de på stekeplate med bakepapir.
  5. Hev snurrene over oppvaskkummen fylt med varmt vann med kjøkkenhåndkle over eller på benken med samme prosess, bare sørg for å pensle de med vann inni mellom så det ytre på briochen ikke tørker ut.Heves til  ca dobbel størrelse.
  6. Pensles med egg før steking.
  7. Stekes på 210 grader i ca 8-10 min til de har fått en gylden karamellisert farge både på topp og bunn)
  8. Sikt litt melis over Brioche snurrene og de er klare for servering.

Håper det smaker!

Tips/Triks

  • Kan bruke andre villbær syltetøy som en har i frysen eller som går an å plukke på denne tiden av året.
Laget av landslagsbaker Yusuf Mohamed