Slik gjør du:
Appelsin Kjeks
- Rør melis og bremykt smør hvitt luftig i mikserbollen med hjelp av en K- grind
- Tilsett siktet hvetemel og maizena
- ha i saften og revet appelsinskall og la det blandes helt sammen.
- ha røra i en brød form eller en annen liten form som passer mengden og stek den på 150*C i 14 min
- Kjøl den ned
Brownies
- Pisk Egg og sukker hvitt med en visp i mikserbollen
- Smelt smør i en kjele
- tilsett sjokoladen når smøret er smeltet og trekk den bort fra varmen
- rør sammen smør og sjokolade og la det avkjøle seg litt
- bland smør blandingen med eggedosisen
- tilsett siktet mel
- kjør litt i maskinen før du tar den ut og blander godt for hånd
- ha blandingen i en form med bakepapir
- Kutt remser av appelsin kjeksen og ha dem oppå brownie røren
- Trykk de ned godt ned og smør over med brownie røren som tyter opp,
- Stek den på 175*C i 20min
- kjøles ned og settes i kjøleskap eller fryses
- Kan pyntes med litt revet appesinskall og melis,
- Serveres med krem eller vaniljeis
Tips og triks
- Den blir veldig myk og god om den får stå 30 min på benken før den serveres
- Denne kan også lett fryses om den blir pakket godt inn. Ta den gjerne ut dagen i forveien og legg den i kjøleskap