Denne oppskriften passer til en langpanne
Slik gjør du:
-
Først lager du rugskåldingen, som er med på å gi deg ekstra saftig bakst.
-
Kok opp 100 gram med vann og bland i 50 gram med Sammalt Rug Fin.
-
Rør i blandingen til den blir helt glatt, og sett den til avkjøling. Denne blandingen holder seg fint i kjøleskapet i inntil en uke.
-
Når rugskåldingen er kald blander du den sammen med hvetemelet , vannet og gjæren. Vent med olivenolje og salt.
-
Elt deigen i kjøkkenmaskinen til den er glatt, og slipper bollen.
-
Nå har du i olivenolje og salt, og elter deigen til den er helt glatt igjen.
-
Dekk over bollen med et klede eller plast, og la den stå på benken i 2 timer. Da får deigen modne, og utvikle smak, aroma og struktur.
-
Smør en langpanne med olivenolje, og fordel deigen godt ut i langpannen.
-
Dekk langpannen med et klede og la deigen heve i en time. Forvarm ovnen til 230 °C.
-
Når deigen er ferdig hevet, pensles den med en blanding av olivenolje og vann, dryss over med litt flaksalt og dekorer med for eksempel frisk rosmarin, oliven og cherrytomat.
-
Stekes i på 230 °C, i 15-20 minutter.
-
Avkjøles på rist.
Tips: Varm gjerne opp focacciaen litt på grillen før servering.
Vel bekomme!