Slik gjør du:
1. Lag en creme anglaise. Det lager du på denne måten. Ta melk, fløte, sukker og del vaniljestangen og skrap ut frøene i en kjele. Kok opp. Pisk opp eggeplommene lett med en pisk. Hell ca. Halvparten av melkeblandinge over eggeplommene mens du rører rundt. Ha alt tilbake i kjele og rør i bunnen med en slikkepott hele tiden. Varm på middels varme til 80°C. Du vil se at den begynner å tykne litt. Sile over i en annen bolle.
2. Fordel i 4 creme brulee skåler. Små ildfaste former.
3. Sett formene i en langpanne fylt med vann. Må minimum dekke halve.
4. Stek på 150°C i 30 – 40 min. Til den stivner og får en pudding konsistens.
5. Avkjøl
6. Dryss sukker over i et tynt lag som dekker.
7. Bruk en creme brulee brenner til å karamelisere sukkeret med.
8. Nyt!
Tips og triks
Dersom du ikke har en creme brulee brenner kan du bruke grill funksjon på steikeovnene på full varme. Sett formen helt øverst i stekeovnen. Dette tar rundt 3 min.