Kostfibrene i havre har god evne til å holde på vann. Det vil si at brød med havre holder seg saftige svært lenge. Havre gir også en meget god, nøttaktig smak til brødet.
Fremgangsmåte:
Alle tørre ingredienser blandes sammen.
-
Eggene (to store, evt. tre hvis små) skal sammenvispes lett. Alle de våte ingrediensene samt revet skall fra 1 sitron vispes godt sammen. Hell dette så over i de tørre ingrediensene og bland godt.
-
Vend inn ønskede bær/frukter/nøtter tilslutt. Jeg har i mine brukt en blanding av bringebær og blåbær. Nytes best lunkne. Kan godt fryses, pakk de godt inn i plast eller legg de i en tett fryseboks.
-
Rørsukker drysses over før stek (evt vaniljesukker) – her er steketiden på ca.16-20 min på 190°C.
-
Montering: Smør gjerne muffinsformene med f.eks litt formfett før du fyller de litt over halvfulle med røre. Rørsukker strøs lett over før de skal stekes.
Tips/triks:
Ved bruk av frosne bær kan det være lurt i drysse litt hvetemel over og sikte av evt. overskuddsmel. Da slipper du at bærene slipper fargen i hele røra di under steking. Blåbær er nok en «versting» her.
Om du ikke har havremel, kan du lett lage dette selv ved å kjøre havregryn noen runder i en foodprosessor. Sikt gjerne imellom hver runde slik at du tar vare på det som allerede er finmalt.