Slik gjør du:
Mandelanslag duchesse (kakebunn)
-
Pisk opp egg, eggeplommmer og sukker.
-
Sikt melet.
-
Vend mel og mandelmel i eggene.
-
Fyll ringene ¾ opp og stek bunnene på 180 grader i ca 30 minutter.
Bærkompott
-
Kok opp sukker med litt vann, tilsett bringebær og kok opp igjen.
-
Ha i gelatinen og til slutt de tinte puréene.
-
Støp innlegg som er 2 cm mindre i diameter enn kaken, settes på frys.
Italiensk marengs
-
Kok opp sukker og vann til 121 grader.
-
Når sukkeret når temperaturen 115 grader piskes eggehvitene på full fart.
-
Slå i sukkeret i en tynn stråle på lav hastighet, visp deretter marengsen fast og kald på middels hastighet.
Sitronkesella/Kesammousse
-
Pisk eggeplommer på full fart i maskinen.
-
Kok opp sukker og vann til 121 grader og slå det over eggeplommene i en tynn stråle.
-
Senk hastigheten til middels fart.
-
Bland sitronpuré og kesella.
-
Tilsett gelatinblader i eggeplommene, deretter kesella og til slutt vendes fløten i.
Montering
Legg plastbånd i kakeringene, deretter en duchesse bunn som er delt i tre. Legg i en bærkompott, fyll opp med mousse til 4 cm og legg på den siste bunnen. Sett kaken på frys. Ta ut kaken og stryk et tynt lag bringebærsyltetøy på toppen. Sprøyt så på italiensk marengs og pynt med bær/frukt. Brenn gjerne av marengsen med en gassbrenner for et ekstra lekkert resultat.