Konditorlandslagetslagets makroner

«Nei, makronene blir seige, ikke sprø og deilige. Hva gjør jeg feil?»

«Pass på under pisking, ha i sukker sakte. Det er samme fremgangsmåte som for marengs.»

Fargerike, franske og fantastisk gode: Makroner smaker like godt som de er dekorative på kakefatet. Og det er slettes ikke vanskelig å lage dem selv heller. Du kan smake til makronene med ønsket farge, fyll og syltetøy for å sette ditt eget preg på dem.

Slik gjør du:

  1. Eggehvite piskes til hvitt skum. Ha i sukker sakte. Pisk dette til en middels løs, og skinnende marengs.
  2. I mellomtiden – bland sammen melis og mandelmel. Bruker du pulverfarge – farg denne blandingen i ønsket farge. Husk at ovnen «stjeler» litt farge, så ha heller i litt for mye enn litt for lite.
  3. Når marengsen er klar blandes forsiktig melis-mandelblandingen i med en slikkepott (tilsett gelefarge her om du bruker dette).
  4. Bruk en sprøytepose med en glatt tyll (sprøytetupp). Sprøyt ut store «enkroner» på silikonmatter. Pass på at det er nok luft imellom hver.
  5. La makronene tørke en halvtime før det stekes på 150 grader i 12 min, senk ned til 125 grader og stek i ytterligere 20 min.
  6. Fyll med en ønsket krem eller syltetøy når de er blitt kalde.

Velbekomme!