Slik gjør du:
Sjokolademousse
- Pisk kremfløten lett, og sett til side.
- Kok vann og sukker til 118 grader.
- Hell over egg og eggeplommer mens det pisker, og pisk til en kald og tykk eggedosis.
- Sjokoladen smeltes til 50 grader.
- Bland litt av kremen i sjokoladen og rør dette glatt, vend så inn eggedosisen og tilslutt resten av kremen.
Bringbærgelé
- Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.
- Kok opp sukker, purè og glykose, tilsett gelatinen og avkjøl.
- Fylles i former.
- Kan også fryses.
Creme brulee
- Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
- Varm opp fløten og vaniljestangen.
- Rør eggeplommene og sukkeret sammen.
- Hell den varme fløten over eggeblandingen mens du rører, helles tilbake i kjelen og varmes opp til 85 grader.
- Tilsett gelatinen, sil blandingen.
- Fylles i former og fryses.