Luftige belgiske vafler

«Disse ble langt fra de luftige jeg fikk i Brüssel?»

«Du bør stivpiske eggeviten godt før du har det i med resten av råvarene.»

De fantastiske norske vaflene er alltid like gode, men det er desto mer spennende å eksperimentere med nye varianter!

  1. Bland hvetemel, salt, smeltet smør, melk og vann. Rør så inn eggeplommene, gjæren, sukkeret og vaniljestangen, mens du stivpisker eggehviten og vender denne inn i røren til slutt.
  2. La røren stå fremme en times tid før du steker vaflene i et belgisk vaffeljern. Om du ikke har et slikt jern, så kan du bruke et vanlig vaffeljern. Belgiske vaffeljern finnes i flere butikker for elektriske produkter.
  3. Smør gjerne jernet med smeltet smør før du heller røren i jernet.
  4. Stekes til de blir gylne og sprø. Server gjerne med pisket kremfløte og rørte jordbær.

Velbekomme!

Laget av landslagsbaker Ivar Bakke