Slik gjer du:
- Sett ovnen på 225 grader.
- Bland saman alt det tørre.
- Tilsett kefir og bland raskt saman. Juster konsistensen med mjølka – kanskje treng du meir, kanskje mindre. Deiga skal vere litt klissete.
- Ha eit tynt lag mjøl på benken, og del deiga i to like store emner som du formar til runde kuler. Legg begge kulene på ei bakeplate med bakepapir, og klapp kulene litt flate på toppen. Del begge emna i 4 ved å lage eit kryss nesten tvers gjennom med ei deigskrape eller ein kniv. Pensle/spray vatn på toppen, og strø over litt havregryn.
- Steik ved 220 grader i ca 20-25 minutt +/- til sconesen har fått ein gyllenbrun farge over og under. Avkjøl på rist.
Tips:
Dette er scones av den tyngre varianten, som har som formål å mette lenge, og som passar
best med pålegg ved sidan av.
Er du glad i tørka frukt eller nøtter kan du erstatte litt av havren med dette.