Multe på rømme med mandelkake

Nå når det går mot høst, er det mye bær å finne i skogen. Har du multe så er denne desserten lett å lage og veldig god.

Slik gjør du:

Multedessert:

  1. Legg multene i glassene.
  2. Rømme, sukker og vaniljestang varmes opp til 46 grader, under stadig omrøring.
  3. Ha rømmen oppi glassene.
  4. Avkjøl.

Mandelkake:

  1. Bland sammen marsipan, melis og vanilje i foodprosessor/miksebolle.
  2. Tilsett eggehvitte litt etter litt.
  3. Tilsett melet og deretter det lune smøret.
  4. Fyll massen i gummimatter med små hull i eller lag kaken i en liten brødform.
  5. Strø over hakkede mandler.
  6. Stekes på 180 grader i 12 min.

Tips/Triks:

  • Pynt glassene med multe på toppen og server mandelkaken ved siden.
Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre