Nemesis er en klassisk dessertkake. Kaken er laget med 70% sjokolade og har en kraftig smak. Perfekt dessert til påske-gjestene, som også er glutenfri! Den holder seg godt i kjøleskap i flere dager.

Slik gjør du:

  1. 1/3 av sukkeret røres på sakte gir sammen med eggene i en kjøkkenmaskin med K krok.
  2. Resten av sukkeret varmes med Mack Porter (eller en glutenfri porterøl om du vil ha kaken helt glutenfri).
  3. Sjokolade og smør tilsettes og smeltes.
  4. Tilsett dette i eggeblandingen og bland.
  5. Ha i en brødform på 10×20 cm.
  6. Stek i vannbad på 120 grader i ca 40-50 min.
  7. Avkjøl et døgn i kjøleskap.
  8. Løsne ut av formen, med litt varmt vann rundt kantene på utsiden. Del i stykker. Servèr gjerne sammen med friske bær eller en frisk sorbet.

Tips/triks

  • For å få fine kutt når du skal dele kaken, så er et tips å bruke en varm kniv som dyppes i kokende vann, mellom hver deling.
Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre