Har du lyst å prøve deg på vinneren av beste dessert i Nordic Pastry Cup 2018? Dette er en dessert inspirert av drinken Piña Colada, med smakskombinasjonene ananas, kokos og rom. Med denne vil du garantert imponere gjestene på 17.mai!

Slik gjør du:

Ananas-skum (innlegg i ananasmoussen)

  • Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
  • Varm opp ananaspuré, ananasbiter og sukker.
  • Smelt gelatinen i den varme blandingen og visp alt i en kjøkkenmaskin til den blir fluffy og skumaktig.
  • Fyll skummet i formen du ønsker å bruke til innlegg, og legg på frys. Her gjelder det å jobbe fort, da skummet setter seg.

Romkake

  • Pisk sukker og smør hvitt (kremaktig konsistens).
  • Tilsett matolje, melk, egg og rom.
  • Sikt deretter inn det tørre.
  • Stek på 160 grader i 15-20 minutter.

Mens kaken steker kan du lage romlaken.

Bilde1

Romlake

  • Kok opp vann, sukker og salt. Tilsett til slutt rom.
  • Når du tar ut kaken av ovnen, stikker du noen hull i den med gaffel, og heller over sirup. Det er ikke nødvendig å bruke opp all sirupen, da kaken kan bli for bløt.

Pisket Malibu Ganache

  • Kok opp fløte, invertsukker og glukose.
  • Tilsett hvit sjokolade, og til slutt malibu. Rør til en ganache-aktig form. Sett på kjøl minst en time før den vispes opp forsiktig.

OBS: Ikke visp for mye, da den lett kan skille seg.

Anansmousse med Italiensk marengs

  • Kok opp vann og den største mengden sukker til 120 grader.
  • Visp sammen eggehvite og den minste mengden sukker. Ha Sukkerlaken i mens du visper eggehviten og visp sammen til den blir en fast marengs.
  • Legg gelatinen i kaldt vann, og smelt den i oppvarmet puré og sitronjuice.
  • Vend inn marengs, og til slutt, pisket krem.

Ananas skummet skal ligge inne i moussen. Først sprøyter du formen halvfull med ananas mousse, deretter legger du inn skummet du lagde tidligere. Og til slutt fylles resten av formen med ananas mousse.

Ristet kokosiskrem

  • Rist kokos i ovnen på 170 grader til den er gyllenbrun.
  • Bland stabilisator med litt av sukkeret.
  • Varm opp melk og ristet kokos til 25 grader.
  • Tilsett melkepulver.
  • Ved 30 grader, tilsett fløte og eggeplomme.
  • Ved 45 grader, tilsett stabilisator og glukose.
  • Varm opp til 85 grader og avkjøl til 4 grader.
  • Sil av kokosen før ismassen has i ismaskinen.

Her er det viktig at du rører hele tiden mens du blander inn alle ingrediensene.

 

Rom-gele

  • Bløtlegg gelantin.
  • Kok opp vann, sukker, limezest og puré.
  • Smelt gelantin i sirupen, og tilsett rom.
  • Fordel i ønsket form, og sett kjølig til den har satt seg.

Bilde2

Ananasbunn

  • Lag en karamell av sukker og puré.
  • Tilsett rom, chili og ananas.
  • La dette ligge å trekke og godgjøre seg, til ananasbunnen er mør.

Skjær tynne skiver av ananas, dette skal være basen til moussekaken – så pass på at tykkelsene på bunnene blir jevne og passelig tynne. Ca 3 mm tykkelse.

Tørket marengs med lime og chili

  • Varm opp sukker og eggehvite over vannbad, her er det viktig at du rører hele tiden og at sukkeret er smeltet.
  • Når blandingen er varm nok, kan du ta det over i en kjøkken maskin og vispe stiv.
  • Vend inn limezest og chili.
  • Sprøyt ønsket form og tørk i ovnen på 100 grader i 20-30 minutter.

 

Laget av landslagskonditor Thea Victoria Thoren Jensen