Sjokoladekarameller

Nydelige sjokoladekarameller som kan nytes både til hverdag og fest.

Slik gjør du:

  1. Kok fløte, sukker og glykose til 116 grader. bruk termometer
  2. Den varme massen helles over hakket mørk sjokolade
  3. Vent 1 min. og pisk det godt sammen
  4. Tilsett smøret tilslutt
  5. Helles i en form dekket med bakepapir og avkjøl i romtemperatur
  6. Når sjokoladekaramellen er avkjølt bekker du den ut på en skjærefjøl og kutter i passe store biter
  7. Alle bitene vendes i en blanding av 50/50 melis og kakao
  8. Denne oppskriften passer i en form på 24x45cm
  9. Oppbevares i kjøleskap. Kan også fint fryses og tas ut etter behov

 

Tips og triks:

Disse kan du pakke i en liten cellofanpose og gi bort i gave.

Laget av landslagskonditor Marthe Kilen