«Huff, dette ble jo mer som en deigklump!»

«Grov blanding er trikset! Ikke finpisk, gi luft!»

Få ting beigeistrer mer en deilige, luftige muffins. Og få ting er like enkelt å lage, dersom man bare gjør ting i riktig rekkefølge. Speltmuffins er dessuten nydelig godt! Vil du begeistre til både hverdags og fest? Da går du for speltmuffins.

Visste du at:

Spelt var tidlig kjent som et naturens legemiddel, ettersom det både er lett fordøyelig og har en nær perfekt sammensetning av proteiner, vitaminer og mineraler. Derfor har spelt bl.a. blitt brukt til behandling av både fordøyelsesproblemer og hudsykdommer.

Oppskriften er i grunn veldig enkel, men følg rådene nøye, så lykkes du med resultatet:

Først, bland alt det tørre godt sammen.

Bland så alt det våte godt sammen, ikke pisk!

Bland så alt sammen, men husk, det skal være grovt blandet, ikke pisk eller rør massen.

Fylles i ønskede muffinsformer, 2/3-dels fulle.

Kutta epler dyttes nedi til slutt, kanel og sukker strøs på toppen sammen med litt hakka hasselnøtter. Blåbær, bringebær eller rabarbra kan også brukes.

Variasjoner:
Tilsett 150 g sjokoladebiter, da må det røres inn i det tørre.

Laget av landslagskonditor Hege Andersen Høgstø