«Ååh, nå ble tertebunnen sprukken og tørr igjen!»

«Det er blande­ og stekeprosessen som er viktig her. Følg med, så lykkes du!»

Har du en god oppskrift på mørdeig kan du bruke den til det uendelige. Vi kan nevne i fleng: linser, fyrstekake, mazariner, sitronterte – men nå en oppskrift på terte. Det er et sprøtt bakverk som kan fylles med de deiligste ting! Et virkelig godt utgangspunkt for mange fristelser.

  1. Alle ingrediensene kjøres raskt sammen på kjøkkenmaskinen med «grinden», den k-kroken som følger med kjøkkenmaskina. Pass på her: Hvis man kjører deigen for lenge vil den bli seig og trekke seg sammen under steking.
  2. Deigen må ligge på kjøl i en drøy time før den kan brukes. Lag den gjerne dagen før bruk, så går det raskere på bakedagen.
  3. Bruk ønsket terteform, gjerne teflonbelagt. Kjevle deigen ned til ca 3-4 mm tykk. Kjevle den en god del større enn formen og kle formen med deigen.
  4. Lager man små terter kan man fôre formen og deretter sette en like stor form oppå før steking. Ta av den øverste formen når tertedeigen har blitt gyllenbrun og stek videre til den også er gyllenbrun nedi bunnen.
  5. Samme prinsippet gjelder om man bruker stor form, men istedenfor å bruke en form oppå, så legger man ett bakepapir oppi og fyller med tørkede erter.
  6. Stek ved 190 grader ca. 7 min først. Ta av terteform eller erter og stek videre til den er gyllenbrun over det hele, ca. 8 min til.
  7. Deretter står du fritt til å fylle terten, Sjokoladefyll kan anbefales på det varmeste.

 

Lykke til!

Laget av landslagskonditor Cathrine Nilsen