Vafler med havregryn

«Nei! Dette ble jo flate og tamme vafler!»

«La røren få svelle! Da får den luftighet og utvikler smak.»

Dette er manges favoritt, men det er en kunst å lage vafler også. De er forbundet med tilstelninger og fest, men er like gode til hverdags!

Denne oppskriften gir virka 10 vaffelplater, og er enkel å lage.

  1. Havregryn, skummet kulturmelk og skummet melk blandes sammen. La det svelle i cirka 30 minutter. Deretter visper du sammen følgende ingredienser i en ny bolle:
  2. Egg, smeltet smør, sukker, natron, kardemomme, (eller 5 stk nymalte kjerner av grønn kardemomme) salt, vaniljesukker (eller frøene fra ½ vaniljestang).
  3. Når disse ingrediensene er vispet sammen, kan de blandes med havregrynsblandingen. Til slutt blander du inn siktet hvetemel (cirka 200 gram) til du får en passe tykk røre.
  4. La røren svelle i 15-20 minutter før du steker vaflene. Serveres gjerne med nyrørt jordbærsyltetøy og Sæter-rømme.