Forberedelsestid: ca 12 eller 4 timer
Steketid: (tid det tar å steke) ca 10 min
- Kokes til havren er myk
- Vann, havre og vanilje kokes med lokk i ca 20 min så har sirupen i og kokes i ca 10 min til uten lokk. Vekten skal da være nede i 400 gram. Kjøl så ned.
- Bland alle ingrediensene og elt deigen glatt og smidig, sett deigen på kjøl natta over. Dagen etter tas deigen ut og kjevles til en rektangulær firkant ca 6 mm tykk, rasp eple og dryss over firkanten, jeg brukte 5 epler til hele deigen men det kan du justere som du vil. Dryss så ønsket rosinmengde over eplene og rull herligheten sammen til en lang pølse. Nå kan du velge å kutte dette opp i skiver og legge dem på bakepapir eller du kan kutte pølsene opp i stenger. Pensles med egg og drysses med perlesukker som dekor.
- Heves i 45-60 min og stekes midt i ovnen på 220 grader i 10-12 min hvis du steker disse enkeltvis hvis du steker dem som en kringle må steketiden opp til ca 20 min og temperaturen ned til 200, pass på å ikke stek for lite da det er mye fuktighet i eplene.