Pinnsvinbrød

«Dette ble jo mer som flate krokodiller enn pinnsvin...»

«Igjen er det tid som er viktig. Gi god tid til heving, så blir det bra.»

Lekent og flott, dette er en vinner for små og store! Og så smaker det kjempegodt!

  1. Ta ut smøret i god tid før du skal bake slik at det blir romtemperert.
  2. Ha i lunken væske, (pass på at den ikke blir for varm) mel, honning, salt og gjær i en bakebolle og rør sammen til en smidig deig (elt ca. 6­8 minutter). Tilsett smøret litt etter litt. Elt inn smøret til du har en blank og fin deig. Dekk bakebollen med plast eller et klede. La den stå på et lunt sted i ca. en time.
  3. Ta deigen ut på et bord drysset med mel. Del den opp i biter, og følg anvisning på bildene. Sett pinnsvinene på et bakebrett med bakepapir og legg et kjøkkenhåndkle over. La heve i 20–30 minutter. Pensle pinnsvinene med sammenvispet egg når de er ferdig hevet.
  4. Stekes midt i ovnen ved 220°C i ca. 20­30 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl pårist.