Myk browniebunn

Slik gjør du:

  1. Kok opp sukker og vann.
  2. Hell dette over hakket sjokolade og smør.
  3. Rør dette glatt og rør så inn ett og ett egg.
  4. Hell over i kakeform ca18 cm.
  5. Stek på 175°C i 12 minutter.
  6. Avkjøl bunnen og sett på frys.

Vanilje Creme Brulee

Slik gjør du:

  1. Varm opp melk, fløte, vanilje og sukker til kokepunktet.
  2. Hell litt av denne blandingen over eggeplommene og rør glatt,
  3. hell så dette tilbake oppi resten av smeten. Fjern vaniljestangen.
  4. Stek på 110° i vannbad, ca 25 min til den har satt seg.
  5. Hell masse over i ett litersmål , og kjør i ett par sekunder med stavmikser.
  6. Bløt gelatin i kaldt vann i 5 minutter,
  7. klem godt ut alt vannet og løs opp gelatinen i creme bruleen.

 

  • Avkjøl litt og frys på browniebunnen.

Pærekompott

Slik gjør du:

  1. Kok opp pære(1), eplemost (1), sukker, sitronskall og sitronsaft,
  2. og kok dette mørt under lokk, ca 5 minutter.
  3. Kjør glatt med stavmikser eller blender.
  4. Tilsett pære i små(2) biter og Xanté.
  5. Bland maizena med eplemost (2) og rør inn i pærekompotten.
  6. Gi ett lite oppkok.
  7. Bløt gelatin i kaldt vann i 5 minutter,
  8. klem godt ut alt vannet og løs opp gelatinen i kompotten.
  9. Hell massen over creme bruleen og frys inn.

Sjokolademousse

Slik gjør du:

  1. Smelt sjokoladen i vannbad.
  2. Varm opp fløte(1) og sukker til kokepunktet,
  3. rør inn eggeplommer og varm forsiktig opp til det tykner litt.
  4. Bland sammen dette med den smeltede sjokolade.
  5. Pisk fløte(2) til lett-pisket krem, og når sjokolademassen er ca 45°C,
  6. vend forsiktig kremen inn.
  7. Fjern ringen rundt de 3 lagene med bunn/brulee/pære.
  8. Legg disse i en ring med ca dia på 24 cm, og fyll opp langs sider
  9. og på toppen med sjokolademoussen.
  10. Stryk glatt på toppen og frys kaken helt, minimum 4 timer før glasering.

 

Glasur

Slik gjør du:

  1. Legg gelatin i bløt.
  2. Kok opp vann og sukker, og la det småkoke i 1 min.
  3. Tilsett sjokolade og kakao, la dette smelte. Rør godt med slikkepott.
  4. Tilsett fløten, rør godt (og tilsett evt. sort farge.)
  5. Klem vannet ut av gelatinen, og løs opp denne i glasuren.
  6. Kjør alt glatt med stavmikser og sil glasuren.
  7. Bruk ved 29°C.
  8. Ta kaken ut av formen, og sett den på en rist.
  9. Hell glasuren over kaken, og la renne av seg før den settes til tining.
Laget av landslagskonditor Tonje Holtungen