Slik gjør du:
- Smelt sukker og maldonsalt på svak til middels varme, til det er en gyllen karamell. Tilsett smøret og la det smelte inn. Hell deretter forsiktig i fløten under stadig omrøring, og rør til det har løst seg helt opp.
- Når karamellen er rørt ut, siler du det over sjokoladen og vender det sammen med en slikkepott.
- La den avkjøle litt før du kan ha det i ønsket form eller i et glass.
- Visp fløte til den er ganske fast.
- Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikro.
- Ha eggeplommene i en kjøkkenmaskin, og pisk mens du koker opp sukkerlake til 118 grader. Når sukkerlaken er ferdig, heller du den sakte over eggeplommene mens du visper. Visp til røren er avkjølt.
- Vend litt av kremen sammen med den smeltede sjokoladen, deretter blander du dette med eggeblandingen, og vend til slutt inn resten av kremen.
- Ha dette over karamellen du lagde tidligere, og sett kjølig.
- Når moussen har satt seg, kan du dekke toppen med eplekompotten.
- Skrell eplene, og kutt de i litt store terninger. Ha eplebitene i en kjele og hell over sukker.
- Ha plastfolie over kjelen, og la eplene stå småkoke til de er møre (for å få frem en litt krydret smak, kan du ha en kanelstang oppi kjelen).
- Når eplene er møre, kan du ta kjelen av platen og kjøre dem sammen med en stavmikser. Sett så kompotten kjølig.
- Bland sammen alt det tørre, og smelt smøret.
- Ha egg og kefir i det tørre, og rør godt. Spe røren med melk, og tilsett til slutt smøret.
- Stek vaflene, og server karamell, sjokolademousse og eplekompott ved siden, slik som på bildet.
Tips:
Etter at du har kjørt sammen eplekompotten, er det godt å ha noe motstand. Da kan du kutte et par epler i små terninger og blande sammen med kompotten.