Nystekte vafler med sjokolade, karamell og eple

Hva med å servere nystekte vafler med en liten vri en kjølig høstdag? Denne kombinasjonen av vafler, karamell, sjokolade og epler er helt fantastisk!

Slik gjør du:

  • Smelt sukker og maldonsalt på svak til middels varme, til det er en gyllen karamell. Tilsett smøret og la det smelte inn. Hell deretter forsiktig i fløten under stadig omrøring, og rør til det har løst seg helt opp.
  • Når karamellen er rørt ut, siler du det over sjokoladen og vender det sammen med en slikkepott.
  • La den avkjøle litt før du kan ha det i ønsket form eller i et glass.

 

  • Visp fløte til den er ganske fast.
  • Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikro.
  • Ha eggeplommene i en kjøkkenmaskin, og pisk mens du koker opp sukkerlake til 118 grader. Når sukkerlaken er ferdig, heller du den sakte over eggeplommene mens du visper. Visp til røren er avkjølt.
  • Vend litt av kremen sammen med den smeltede sjokoladen, deretter blander du dette med eggeblandingen, og vend til slutt inn resten av kremen.
  • Ha dette over karamellen du lagde tidligere, og sett kjølig.
  • Når moussen har satt seg, kan du dekke toppen med eplekompotten.
  • Skrell eplene, og kutt de i litt store terninger. Ha eplebitene i en kjele og hell over sukker.
  • Ha plastfolie over kjelen, og la eplene stå småkoke til de er møre (for å få frem en litt krydret smak, kan du ha en kanelstang oppi kjelen).
  • Når eplene er møre, kan du ta kjelen av platen og kjøre dem sammen med en stavmikser. Sett så kompotten kjølig.
  • Bland sammen alt det tørre, og smelt smøret.
  • Ha egg og kefir i det tørre, og rør godt. Spe røren med melk, og tilsett til slutt smøret.
  • Stek vaflene, og server karamell, sjokolademousse og eplekompott ved siden, slik som på bildet.

Tips:

Etter at du har kjørt sammen eplekompotten, er det godt å ha noe motstand. Da kan du kutte et par epler i små terninger og blande sammen med kompotten.

Laget av landslagskonditor Thea Victoria Thoren Jensen