Panna cotta med kryddersyltede bær

Panna cotta

Enkel dessert med herlige smaker

Slik gjør du:

  1. Bland fløte, melk og sukker i en kjele, og sett på middels varme.
  2. Del vaniljestangen i to på langs, skrap frøene ut i kjelen med melken, og ha deretter i vaniljestangen.
  3. bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minst 5 minutter.
  4. Når melkeblandingen koker, ta av varmen og klem vannet ut av gelatinen og smelt det inn i den varme blandingen.
  5. La panna cotta-blandingen avkjøle seg litt før du heller den i ønskede serveringsglass.
  6. Sett kjølig til panna cottaen har stivnet. Dette tar ca 1 time i kjøleskap.

 

 

Panna cotta med kryddersyltede bær.bilde

  1. Bland sukker, vann stjerneanis, kanelstang, og vaniljestang i en kjele, og kok opp.
  2. Rør ut maisenna i 1.5 dl kaldt vann, og tilsett i laken. La det små koke i ca.1 minutt.
  3. Avkjøl i 10 minutter og hell over bærene. Legg over i en skål og sett kjølig til servering.
  4. Ta ut krydderne før du legger bærene oppå panna cottaen. Server gjerne med en type sprø, søt kjeks.
Laget av landslagskonditor Vilde Myhren Skeid Venås