Halvgrove rundstykker til frokost eller lunsj? Disse rundstykkene kan lages til frokost eller varmes opp fra dagen før. Myk og god start på dagen.

Slik gjør du:

  1. Vei opp alle ingrediensene, slik at alt er klart. Smøret kan være kjøleskap kaldt.
  2. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med deigkrok, kjør deigen på sakte fart til du har utviklet et glutennettverk. Dette tar ca. 10 min (varierer litt på maskiner).
  3. Etter dette tilsetter du ca. halvparten av smøret. Når dette er kjørt inn i deigen kan du tilsette resten av smøret.
  4. Kjør deigen til alt smøret er blandet godt inn i deigen. Øk farten til medium, og kjør deigen til den en glatt og blank.
  5. Hev deigen i en bolle med lokk eller plastfolie. Den skal dobles i størrelse og bli luftig.
  6. Del deigen i like emner etter foretrukket størrelse. Like emner er lurt, da hever og steker de likt.
  7. Form til runde boller og dypp i frø, kli eller hva man liker.
  8. Etterhev rundstykkene på brett med bakepapir, hev til de ”disser” når du beveger platen forsiktig. Dette tar rundt 1 time, men det avhenger av hvor varmt de har det.
  9. Stek på 220 grader, i ca. 12-15 minutter.
  10. Avkjøl på rist.

Tips og triks:

  • Varm opp ovnen med en langpanne i bunn, denne kaster du 1 dl varmt vann i når du setter inn rundstykkene.
  • Denne oppskriften gjør seg fint som et grovt og godt hamburgerbrød.
Laget av landslagsbaker Fredrik Lønne