Konditorlandslagets appelsinmousse

«Å nei, moussen ble bare en salig røre!»

«Her er det mange steg – tunga rett i munnen, så ordner det seg.»

En herlig, frisk mousse med smak av syrlig appelsin og søt, hvit sjokolade fra Konditorlandslagets coach, Bernhard Azinger. Denne oppskriften rekker til ca. 10 porsjoner.

Bunn

  1. Bland sammen alle ingredienser til en jevn masse.

  2. Hell massen på en silikonmatte eller bakepapir.

  3. Strø på en blanding av malt kanel, vanilje og kardemomme.

  4. Stekes ved 180 ºC ca. 7 min.

 

Sjokoladeganachè

  1. Kok opp fløte med smør og honning.

  2. Hell væsken over sjokoladen, rør godt rundt.

  3. Bruk gjerne stavmikser for å oppnå en emulsjon.

  4. Fyll i en form, tilsvarende langpanne (ca. 1 cm høy).

  5. Settes på frys.

  6. Stikk ut ønsket størrelse og form når den er frossen.

 

Appelsinmoussé

  1. Bløtlegg gelatin.

  2. Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett appelsinjuice.

  3. Varm opp gelatin, spe ut med litt krem, vend inn i eggedosisen.

  4. Vend inn pisket krem.

 

Hvit sjokoladeglasur  (kan oppskaleres)

  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann.

  2. Kok opp fløte og melk.

  3. Tilsett gelatinplater, rør godt rundt.

  4. Hell væsken over sjokoladen, rør rundt.

  5. Avkjøl, brukes ved 30 ºC.

  6. Kan oppbevares på kjøl.