17. Mai kake

rødt, hvitt

og blåbær

Har du ennå ikke lagd kake til 17. Mai feiringen? Her får du en oppskrift på en frisk kake med fargene av det norske flagget inni. Pyntet med friske bær.

Slik gjør du:

Rød makronbunn:

  1. Pisk eggehviten til det skummer, tilsett litt og litt sukker og pisk videre til stiv marengs.
  2. Tilsett rød konditorfarge, her er det best å bruke flytende farge.
  3. Sikt mandelmel og melis sammen og vend inn med en slikkepott. Rør til den blir flytende.
  4. Sprøyt ut i en ring og la stå i 20 min før steking.
  5. Stek på 130 grader i ca. 10 min.

Blåbærcoulie:

  1. Kok blåbær, vann og sukker.
  2. Bland inn gelantin og kjør med stavmikser.
  3. Sil.
  4. Fordel i en ring på samme størrelse som makronbunnen.
  5. Frys.

Crunchy bunn:

  1. Smelt sjokoladen i mikro.
  2. Bland med mandelpralin.
  3. Vend inn feuilletine tilslutt.
  4. Fordel i en ring av samme størrelse som resten av lagene.
  5. La stivne kjølig.

Vaniljebavaroise:

  1. Kok fløte sammen med vaniljestang.
  2. Miks eggeplommene og sukkeret.
  3. Bland fløte, vaniljestang, sukker og eggeplomme.
  4. Pasteuriser til 80 grader, maks 86 grader.
  5. Ha i gelantin.
  6. Kjøl ned til romtemperatur.
  7. Vend inn med lett pisket krem.

Hvitt sjokoladetrekk:

  1. Kok opp fløte og glykose og hell dette over bløtlagt gelantin.
  2. Hell dette over sjokoladen.
  3. Tilsett lady fruit mirroir nautre og titandioksid til du har en fin hvit farge.
  4. Kjør med stavmikser i bunnen for å få bort alle luftbobler.
  5. Avkjøl.
  6. Varm opp til 35 grader før bruk.

Tips og triks:

  • Pynt kaken med friske bær. Det er også veldig fint med hvit sjokoladepynt rundt kanten og på toppen.

 

Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre