Appelsin- og sitronterte marengs

Vil du unne deg noe ekstra godt? Her er det en oppskrift på en spennende  variant av den velkjente sitronterten, med frisk appelsinkrem.

Slik gjør du:

Bunn

 1. Alle ingredienser kjøres raskt sammen på kjøkkenmaskinen med «grinden», den k-kroken som følger med kjøkkenmaskinen. Pass på her- hvis man kjører deigen for lenge, vil den bli seig og trekke seg sammen under steking.
 2. Deigen må ligge på kjøl i en drøy time før den kan brukes. Lag den gjerne dagen før bruk, så går det raskere på bakedagen.
 3. Bruk ønsket terteform, gjerne teflonbelagt. Kjevle deigen ned til ca. 3-4 mm tykk. Kjevle den en god del større enn formen og kle formen med deig.
 4. Lager man små terter kan man fore formen og deretter sette en like stor form oppå før steking. Ta av den øverste formen når tertedeigen har blitt gyllenbrun og stek videre til den også er gyllenbrun nedi bunnen.
 5. Samme prinsippet gjelder om man bruker stor form, men i steden for å bruke en form oppå, så legger man ett bakepapir oppi og fyller med tørkede erter.
 6. Stek ved 190ºC ca 7 min først. Ta så av terteform eller erter og stek videre til den er gyllenbrun over det hele, ca 8 min til.

Sitron- og appelsinkrem

 1. Ha eggplommer, presset sitronsaft, presset appelsinsaft, sitronskall og sukker i en kjele.
 2. Varm opp under stadig omrøring til kremen tykner.
 3. Ta kjevlen av platen og rør inn det myke smøret i terninger.
 4. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet til den er helt kald.
 5. Fordel kremen over tertebunnene.

Marengs

 1. Visp eggehvittene sammen med marengs i et rolig tempo.
 2. Tilsett sukkeret sakte, detter melisen.
 3. Kjør sakte i maskinen til konsistensen er glatt.
 4. Tilfør marengsen på terten med sprøytepose.
 5. Bruk gassbrenner og brenn marengsen.
Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre