Denne kaken er til en kake på ca 26 cm, ca 12+ personer. Innerringen er 24 cm, og ytterringen er 26 cm.
Mandel- og gresskarkjernebunn
- Finhakk mandler og gresskarkjerner, eller kjør de fint på hurtighakke.
- Pisk eggehviter stive og tilsett litt og litt melis, pisk til blank og stiv marengs.
- Vend forsiktig inn de finhakkede og gresskarkjernene, samt kanel.
- Hell bunnemassen over i en springform/ring på 24 cm.
- Stek på 160°C i ca 15 minutter.
- Avkjøl.
Karamellfudge
- Legg gelatin i bløt.
- Smelt sukkeret til karamell og spe forsiktig inn fløte.
- Hell dette over sjokoladen, og rør glatt.
- Tilsett gelatin og smør.
- Hell over bunnen, og strø lett over med litt havsalt.
- Avkjøl.
Yoghurtsmuler (kan sløyfes)
- Smelt smøret, og rør sammen med de frem øvrige ingrediensene.
- Stek på 150°C i ca 13 minutter. Avkjøl.
- Vend smulene i melke-og yoghurtpulver.
- Smelt sjokoladen og vend smulene i denne. Avkjøl og ha på nok smuler på fudgebunnen til det nesten dekker.
Denne oppskriften kan enkelt gjøres glutenfri om man ønsker- bytt bare ut melet med glutenfritt mel.
Oppskriften gir for stor mengde til 1 kake, men bruk kun det som trengs og oppbevar resten lufttett inntil 1 måned.
Mascarpone- og basilikum mousse
- Legg gelatin i bløt.
- Skyll basilikum godt og rist av vannet.
- Bruk en juicermaskin og kjør igjennom urtene.
- Litt grønn konsentrert væske kommer ut.
- Rør dette glatt sammen med mascarpone, eggeplommer og den ene delen av sukkeret.
- Pisk stivt eggehviter og den andre delen av sukkeret.
- Pisk kremen stiv.
- Klem ut vannet av gelatinen og smelt i melken.
- Bland det inn i kremostblandingen, deretter vend inn pisket krem og vend inn eggehvitene til sist.
- Hell over fudgebunnen og avkjøl.
Jordbærskum
- Legg gelatinen i bløt.
- Løs den opp i litt av jorbærpureen, og bland dette med resten av pureen.
- Piskes opp i piskemaskin til stort volum og fluffy, ca 10 minutter.
- Bre dette over mascarponemoussen og frys inn.
- La stå til helt frossen.
Hylleblomstmousse
- Finn frem en kakering på 26 cm.
- Lag italiensk marengs:
- Kok opp sukker og vann til 120°C, hell dette i en tynn stråle over halvpiskede eggehviter og pisk til
- massen blir romtemperert.
- Legg gelatin i bløt.
- Pisk fløten stiv.
- Varm opp litt av hylleblomstsaften og smelt gelatinen i dette.
- Bland sammen med resten av saften og yoghurten.
- Vend inn italiensk marengs, og til sist kremen forsiktig.
- Ta ut den frosne innerkaken av frysa, sett den i midten av kakeringen, og fyll opp formen helt full
- med med mousse på sidene og oppå.
- La kaken sette seg helt på frys til den er gjennomfrossen.
- Ta den så pent ut av ringen.
Glace
- Legg gelatin i bløt.
- Varm opp melk og glukose, smelt gelatinen i denne, og hell over sjokoladen.
- Vent litt, rør så glatt, og kjør kjerne med stavmixer for å fjerne alle luftbobler.
- Tilsett titandioksid om ønskelig eller annen farge.
- Vent til glacen er ca 32°C og glaser så den frosne kaken.
- La renne av seg, før kaken trimmes nederst og settes på fat.
- Pyntes.