Dette brødet inneholder kun fullkornsmel. Det er et sunt og godt brød til hverdagen.

Slik gjør du:

  • Ha alle ingredienser – uten om 0,5 dl vann – i bollen til en kjøkkenmaskin
  • Kjør deigen i 20 minutter på sakte hastighet, og 5-10 minutter på rask hastighet. Når maskinen går på rask hastighet, kan du spe med resten av vannet. Mengde vann kan variere litt etter hvilket mel du velger å bruke, så se an hvor mye du trenger. Det samme gjelder eltetiden, den kan også variere etter meltype.
  • Smør en bolle/boks med olje og ha i deigen. Dekk med plast eller et lokk og sett i kjøleskapet til dagen etter.
  • Del deigen i to emner og form til to brød. Dette brødet egner seg best i form, men det kan også bakes i gryte (Se fremgangsmåte i oppskriften ”Bak surdeigsbrød med Fredrik Lønne”).
  • Hev brødene til de har nesten dobbel størrelse (se an formen du bruker). Stek brødene nederst i ovnen på 220-240 grader, dette vil variere litt fra ovn til ovn.

 

Tips:

Hev formbrød i ovnen med varmt vann i langpanna i bunnen av ovnen, da får du et fuktig, varmt miljø.

Laget av landslagsbaker Fredrik Lønne