Glutenfri sjokoladekake fra Konditorlandslaget

«Klumpete, kornete. Nå er festen ødelagt!»

«Neida. Bare pass godt på nå du vender inn marengsen. Dette blir bra.»

Det er slettes ikke mye som skal til for å lage en saftig og god glutenfri sjokoladekake.

  1. Smelt smøret før du heller det over sjokoladen. La sjokoladen så smelte i smøret til du kan røre det glatt.

  2. Pisk eggeplomene med 2/3 av sukkeret til eggedosis.

  3. Pisk eggehvitene til marengs med resten av sukkeret.

  4. Vend eggedosisen inn i sjokoladeblandingen. Deretter vender du forsiktig inn marengsen. Dette blandes så til en homogen masse.

  5. Fyll halvparten av røra i en springform på cirka 24 cm diameter. Denne stekes så på 175 grader i cirka 25-30 minutter. Sett resten av røra i kjøleskapet.

  6. Kaken vil falle litt sammen etter steking – det er meningen. La den avkjøles helt.

  7. Fordel resten av røra på kakebunnen og stryk den glatt. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå noen timer.

  8. Løsne kaken fra formen og sett den over på et fat. Dekorer den med sjokoladespon, før du strør over et lett dryss melis.