Grove havremuffins

«Kornete muffins som bare falt sammen? Nei takk!»

«Stek på riktig varme og ikke bland alt for hardt, så blir det bra dette!»

Havre i muffins? Javisst. Det gir enda mer god sødme og er kjempegodt!

Visste du at:

Kostfibrene i havre har god evne til å holde på vann. Det vil si at brød med havre holder seg saftige svært lenge. Havre gir også en meget god, nøttaktig smak til brødet.

Fremgangsmåte:
Alle tørre ingredienser blandes sammen.

  1. Eggene (to store, evt. tre hvis små) skal sammenvispes lett. Alle de våte ingrediensene samt revet skall fra 1 sitron vispes godt sammen. Hell dette så over i de tørre ingrediensene og bland godt.

  2. Vend inn ønskede bær/frukter/nøtter tilslutt. Jeg har i mine brukt en blanding av bringebær og blåbær. Nytes best lunkne. Kan godt fryses, pakk de godt inn i plast eller legg de i en tett fryseboks.

  3. Rørsukker drysses over før stek (evt vaniljesukker) – her er steketiden på ca.16-20 min på 190°C.

  4. Montering: Smør gjerne muffinsformene med f.eks litt formfett før du fyller de litt over halvfulle med røre. Rørsukker strøs lett over før de skal stekes.

 

Tips/triks:
Ved bruk av frosne bær kan det være lurt i drysse litt hvetemel over og sikte av evt. overskuddsmel. Da slipper du at bærene slipper fargen i hele røra di under steking. Blåbær er nok en «versting» her.

Om du ikke har havremel, kan du lett lage dette selv ved å kjøre havregryn noen runder i en foodprosessor. Sikt gjerne imellom hver runde slik at du tar vare på det som allerede er finmalt.