INGREDIENSER
Hvit sjokolademousse
200 g
Hvit sjokolade
0,5 dl
H-melk
0,5 dl
Fløte
10 g
Sukker
20 g
Eggeplomme
2,5 plater
Gelatin
3 dl
Fløte, halvpisket
1 ts zest og saft av 1,5 lime
Lime
Rabarbra- og jordbærkompott
250 g
Rabarbra
130 g
Sukker
1 dl
Vann
10 g
Presset sitronsaft
1/2 stk
Vaniljestang
0,25 dl
Hvitvin
ca 5 stk
Friske jordbær
Slik gjør du:
- Rabarbraen renses og kuttes i biter.
- Tilsett alt utenom jordbær. Kok til rabarbraen er mør.
- Avkjøl.
- Skjær jordbærene i små biter og rør inn rett før servering.
- Start på moussen. Halv-smelt den hvite sjokoladen i en mikrobølgeovn eller et vannbad.
- Legg gelatinen i bløt. Varm opp melk, fløte og sukker.
- Tilsett eggeplommene. Smelt gelatinen.
- Rør sammen med sjokoladen.
- Vend inn i kremen.
- Ha i en sprøytepose og fyll i glassene.
- Ha over rabarbra og jordbær.