Laktosefri brioche-focaccia med bær, marsipancrumble og skivede mandler

Denne focacciaen med marsipan og bær kan nytes som en dessert, eller når tid som helst du måtte få lyst på noe godt.

Oppskriften er nok til 2 focaccia i 23 x 23 cm. former.

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene til briochedeigen utenom saltet og 1/3 av melangen oppi en eltebolle og elt i 10 minutter på sakte fart.
  2. Etter ti minutter, ha i saltet og elt videre på litt høyere hastighet, til deigen er glatt og smidig – ca. 10-15 minutter. Sjekk glutennettet underveis. Dette gjør du ved å dra litt deig mellom fingrene; glutennettet er godt utviklet når du kan dra deigen ut i en helt tynn, nesten gjennomsiktig «tyggegummiboble-aktig» hinne uten at den sprekker.
  3. Tilsett resten av melangen, litt og litt. – Du vil nå se at deigen slipper bakebollen og får en «glossy» overflate. Deigen er ferdig når all melangen er kjørt inn, og er jevnt blandet.
  4. Dekk til bakebollen og la deigen stå på kjøkkenbenken til den har blitt dobbelt så stor.
  5. Smør to former, og sett dem til side.
  6. Skrap deigen forsiktig ut av bakebollen, og del den i to like store emner.
  7. Løft emnene forsiktig over i formene, og trykk dem ut slik at deigen fyller hele formen.
  8. La deigen heve til nesten dobbel størrelse.
  9. Bland sammen ingrediensene til eggeblandingen og pensle deigen med denne.
  10. Fordel bringebær og blåbær jevnt utover, og trykk bærene forsiktig ned i deigen.
  11. Ha alle ingrediensene til marsipancrumbel i en bolle, kna det til en jevn masse og smuldre det over deigen.
  12. La deigen heve videre til den er dobbelt så stor som da du hadde den i formene.
  13. Stek i 15 minutter på 200 grader, varmluft, midt i ovnen.

 

Temperatur og steketid kan variere fra ovn til ovn, så det er lurt å følge med på dem i ovnen.

 

Laget av landslagsbaker Cathrine Olsen