Disse lussekattene er utrolig gode, og for å få maksimalt ut av smaken, må du bløtlegge safranen i cognac dagen i forveien.

Slik gjør du:

  1. Bruk romtempererte råvarer.
  2. Bland sammen alle ingrediensene men hold igjen smøret og safranblandingen til senere i prosessen.
  3. Elt deigen til den blir glatt og smidig.
  4. Tilsett smøret og kjør dette inn på sakte fart.
  5. Så snart smøret er godt blandet inn i deigen tilsettes safranblandingen og blandes inn på sakte fart og deigen er ferdig.
  6. La deigen hvile i ca 60 minutter.
  7. Nå er deigen klar for å formes til lussekatter.
  8. Hev lussekattene til ca. dobbel størrelse.
  9. Pensle med egg eller melk.
  10. Stekes ved ca 200 grader til produktene har fått en gyllen brunfarge i bunn og ovenpå.

Tips/triks:

  • Ha safranen i et lite kjøkkenglass. Hell over Cognacen og rør forsiktig rundt med baksiden på en teskje til eks. Dekk over glasset med gladpack og la stå til dagen etter.