Mellomgrovtbrød med solsikkefrø

«Joda, det ble grovt. Men også flatt og kompakt.»

«Ha tålmodighet. Både til hviletid og hevetid. Da får du luft i baksten.»

Godt, sunt og saftig. Ingenting er bedre som grunnlag for matpakka!

Visste du at:

Solsikkekjerner inneholder flere viktige næringsstoffer. De er en god kilde til protein, vitaminer og mineraler. Men husk – ikke spis for mye av det! Ifølge Mattilsynets analyser inneholder solsikkekjerner også tungmetallet kadmium, og derfor anbefales det å kun benytte det til for eksempel topping på brød.

Fremgangsmåte

  1. Start med å riste solsikkefrøene. Fordel de utover en stekeplate med bakepapir og stek de i cirka 6 minutter på 180 grader, til de er gyllen brune. Avkjøl i cirka 30 minutter.

  2. Etter 30 minutter blander du alle de tørre råvarene sammen I en bakebolle, inkludert de ristede solsikkefrøene.

  3. Smuldre gjæren i den tørre blandingen og tilsett vannet.

  4. Elt I eltemaskin i 4 minutter sakte, til råvarene har dannet en deig, og deretter i 7 minutter på høyere hastighet. Deigen er ferdig eltet når den er elastisk og blank I overflaten.

  5. Dekk til bakebollen med plastfolie, og la deigen hvile i 2,5 timer på kjøkkenbenken.

  6. Etter 2,5 time har du deigen på benken og deler opp i fire like store emner. Disse former du forsiktig til runde kuler og fordeler på en den stekeplaten du brukte når du ristet solsikkefrøene. Du må gjerne bruke samme bakepapir også.

  7. Dekk til brødene igjen og la de heve i 45 minutter.

  8. Stek brødene i 40 minutter på 220 grader.