Mørk sjokoladepose med sjokolademousse og bringebærskum

Her er en deilig oppskrift laget med mørk sjokolade og bringebær. Perfekt til en høstkveld for et tilbakeblikk på sommerens smaker.

Slik gjør du:

  1. Ha smør og sjokolade i en foodprosessor.
  2. Kok smør og sukker til 121 grader.
  3. Tilsett sukkeret i sjokolade- og smørblandingen mens maskinen går.
  4. Tilsett egga, ett og ett.
  5. Stryk massen ut i en stekeform og stek på 180 grader i ca. 10-12 min.
  6. Når den er avkjølt, bruk en rund utstikker og trykk ut bunner like store som formene du skal bruke.

 

  1. Kok opp sukker sammen med 40 gram vann, limejuice og vaniljestang.
  2. Løs opp gelatinen i vann og smelt i blandingen.
  3. Hell over pureen.
  4. Ta ut vaniljestangen og bruk en stavmikser slik at det blir glatt. Avkjøl.
  5. Når den er kald, piskes den opp i en kjøkkenmaskin. Ha i ønsket form og frys. Bruk små former til porsjonskaker.

 

  1. Pisk 5 dl fløte soft og sett til side.
  2. Pisk eggeplommen sammen med 10 gram sukker.
  3. Løs opp 70 gram sukker i 70 gram vann og kok til 121 grader. Helles sakte over eggedosisen, mens den piskes tykk og kald.
  4. Smelt gelatinen i fløten.
  5. Smelt sjokoladen.
  6. Bland inn sjokolade og gelatinblandingen forsiktig i eggedosisen med en slikkepott.
  7. Vend inn den lett piskede fløten til slutt.

 

Montering og sjokoladepose:

Finn frem ringer du kan bruke. Et tips er å bruke plastbånd rundt kanten; da er det lett å få de ut.

Legg en av browniebunnene nedi og legg det fryste bringebærskummet over.

Hell sjokolademoussen til toppen og sett på frys. Legg også et eller flere stekebrett på frys.

Når de er helt fryst tar du de ut av ringene.

Smelt sjokolade til å lage «posene» av.

Stryk ut et tynt lag sjokolade på et av de fryste brettene og skjær raskt ut et «belte» som du skal dekke de med. Kle det rundt og trykk litt inn i toppen.

Pynt gjerne med friske bær på toppen.

Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre