Rødbetbriks

«Huff, disse ble litt kompakte og tamme.»

«Sørg for å beholde luft i deigen, og gi rikelig heving!

Dette er fristende briks med deilig smak av rødbeter. Det gjør at det passer spesielt godt med fiskepålegg, ost og posteier!

Dag 1

  1. Lag poolishen (fordeig) dagen før. Bland sammen alle ingrediensene og la stå i romtemperatur til neste dag.
  2. Kok opp rødbetene. La de koke til de er møre. Etter koking bruker du en stavmikser og mikser det slik at det blir en stuing av rødbetene. Ikke få den for klumpete. La den stå i kjøleskapet til neste dag.
  3. Røst mandelflakene til de blir lett gyllenbrune. Pass på! Det er fort gjort at de går fra perfekt til brent. Med en gang de er røstet, legg dem i vannet man skal bruke i deigen. La vannet stå i kjøleskapet til neste dag.

Dag 2

  1. Elt deigen i en kjøkkenmaskin. La saltet og rødbetene være igjen. Kjør 3 min sakte og 4 min hurtig. Ha så i saltet, og kjør den hurtig til deigen er ferdig eltet. Ha i rødbetene og elt deigen sammen igjen.
    La deigen heve i ca 1,5 time. Brett så deigen litt sammen, og la den heve 1,5 time til.
  2. Behold så mye luft i deigen som mulig når du begynner og kutte emnene. Emnene skal være så firkantet som mulig, og så lik størrelse som mulig.
  3. Pensle med egg og strø på mandelflak på toppen. Hev opp til de er klare til å stekes.
  4. Stek på 210-220 grader i ca 10-15 min.
    Legg vann i bunnen av ovnen (i langpanne, f.eks.) så man får damp i stekningen.