Disse pepperkakene har mye krydder, men også fullkorn og honning. Jeg syns disse ingrediensene også gjør seg litt som krydder i den ferdige pepperkaken.

Slik gjør du:

  1. Vend sammen de tørre ingrediensene i en bolle.
  2. Varm opp honning, sukker og Bremykt i en kjele på middels varme. Det skal smelte sammen og løse seg opp.
  3. Avkjøl, men pass på at det ikke blir for hardt, og rør inn et og et egg.
  4. Vend inn væsken i det tørre til du har en jevn og fin deig.
  5. Legg deigen i kjøleskapet i 2 timer, eller til neste dag.
  6. Forvarm ovnen til 180-200 grader (avhenger av ovn).
  7. Kjevl ut deigen til 2-3 mm tykk, og trykk ut figurer.

 

Jeg stekte disse i min ovn i rundt 10 minutter, men se hvordan det går etter 7-8 minutter.

 

Tips og triks:

Mal hel pepper og hel kardemomme i morter, eller kjør med stavmikser om den har en tilhørende boks med knivblader. Da får du mer god kryddersmak, og det blir synlige partikler i deigen, noe jeg syns er sjarmerende og lekkert.

Laget av landslagsbaker Fredrik Lønne