«Hjelp! Deigen blir tung som stein og full av klumper, jo!»

«Bruk romtempererte råvarer og vend forsiktig inn melet, da blir det bra!»

Med dette sukkerbrødet har du et godt utgangspunkt for mange deilige kaker. Marsipankake og bløtkake er blant de mest populære, men mulighetene er mange. Sukkerbrødet er for mange synonymt med fest, da gjelder det å lykkes. Følg med, så kommer du i mål.

  1. Viktigst av alt er at alle råvarene er romtempererte.
  2. Så pisker du egg og sukker på medium hastighet i ca 10 min, til du får en nesten hvit eggedosis. Sikt hvetemelet to ganger gjennom en fin sikt, da blir melet luftig og lett å vende inn i eggedosisen.
  3. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen. Rør fra kanten av bollen og ned i bunnen hele tiden, mens du vender melet inn i eggedosisen. Hell massen i en bakeform, med bakepapir i bunn og ikke rundt kanten på formen. Stekes på 180 grader i ca 25 min. Dette kommer litt an på ovnen din, men forsøk å steke på nederste rille i ovnen først.
3

Sukkerbrødet er ferdig når du tar på midten av sukkerbrødet og sukkerbrødet spretter opp igjen når du trykker forsiktig ned. Ta sukkerbrødet ut av ovnen, legg bakepapir over og snu det opp ned. La det bli avkjølt.

Del sukkerbrødet i tre, og fyll det med det innholdet du vil ha i kaka.

Lykke til!

Laget av landslagskonditor Hege Andersen Høgstø