Tilslørte plommer

Plommekompott med pisket nyr, melkesjokoladekrem og brunet sukkercrumble

Plommer er søte og saftige eller syrlige og friske, og da passer det med en skikkelig god plommekompott. Server denne med en crunchy sukkercrumble , syrlig nyr og en mild og god melkesjokoladekrem. En søt dessert til alle anledninger.

Slik gjør du:

Kompott:

  1. Sett ovnen på 160 grader.
  2. Del så plommene i 2 og ta ut steinen, legg de med innsiden opp i en stekeform.
  3. Vei opp de andre ingrediensene og gni de sammen med plommene, sett formen i ovnen og la de stå der totalt i 30 minutter imens du hvert 10 minutt rører i formen.
  4. La plommene avkjøles, sil gjerne av saften så den unngår å bli så bløt, sett det kaldt imens du lager de andre komponentene.

 

Melkesjokoladekrem:

  1. Vei opp alle ingrediensene hver for seg.
  2. Ha melk, fløte og sukker i en kjele, varm dette opp under medium styrke.
  3. Ha egg og sukker i en annen bolle og bland dette sammen.
  4. Hell melkeblandingen over i bollen med eggeblanding, rør dette sammen til klumpene er rørt ut og hell det tilbake i kjelen.
  5. Varm opp til 82 grader under konstant visping, ta kjelen av varmen og sil basen over sjokoladen.
  6. La det stå litt og smelte, kjør den deretter opp med en stavmikser og få ut alle klumpene
  7. Sett den kaldt så den kan avkjøle seg og stivne
  8. Pisk den så opp i maskin til den er fin, glatt og sprøyteklar.

 

Pisket nyr:

  1. Ha nyr i en ren klut, og tvinn den igjen over en sil, la den stå og renne av seg væske
  2. Når mye av væsken har blitt trukket ut og nyr osten er mer fast kremet, ha den i en bolle.
  3. Pisk den lett opp med melis og vanilje.

 

Brunet sukkercrumble:

  1. Sett ovnen på 150 grader
  2. Smelt smøret
  3. Ha alle ingrediensene i en bolle utenom smøret, kjør de sammen i en kjøkkenmaskin og ha deretter i smøret mens det rører.
  4. Kjør det sammen til det begynner å bli smuler. Ha det på en stekeplate og stek i 15 minutter. Smulene skal bli gyllene, avkjøl

 

Montering:

Bruk gjerne et fint glass til denne desserten, begynn med kompotten i bunnen, et lag med sjokoladekrem, et lag crumble og deretter nyr, fortsett slik til glasset nesten er fylt opp og avslutt med crumble på toppen og pynt med en kvast sitronmelisse.

 

Tips:

Denne kremen og crumbelen passer også perfekt til andre deilige kompotter på frukter eller grønnsaker vi har på høsten. F.eks gresskar eller kvede.

Laget av landslagskonditor Frida Magnussen