Vaniljehavre med elpe og rosin

Saftige boller med havremarv, eple og rosin.

Forberedelsestid: ca 12 eller 4 timer

Steketid: (tid det tar å steke) ca 10 min

  1. Kokes til havren er myk
  2. Vann, havre og vanilje kokes med lokk i ca 20 min så har sirupen i og kokes i ca 10 min til uten lokk. Vekten skal da være nede i 400 gram. Kjøl så ned.
  3. Bland alle ingrediensene og elt deigen glatt og smidig, sett deigen på kjøl natta over. Dagen etter tas deigen ut  og kjevles til en rektangulær firkant ca 6 mm tykk, rasp eple og dryss over firkanten, jeg brukte 5 epler til hele deigen men det kan du justere som du vil. Dryss så ønsket rosinmengde over eplene og rull herligheten sammen til en lang pølse. Nå kan du velge å kutte dette opp i skiver og legge dem på bakepapir eller du kan kutte pølsene opp i stenger. Pensles med egg og drysses med perlesukker som dekor.
  4. Heves i 45-60 min og stekes midt i ovnen på 220 grader i 10-12 min hvis du steker disse enkeltvis hvis du steker dem som en kringle må steketiden opp til ca 20 min og temperaturen ned til 200, pass på å ikke stek for lite da det er mye fuktighet i eplene.