Pavlova er den perfekte sommerdesserten, og nå når vi har vært så heldige å få sommeren på forskudd, hvorfor ikke diske opp med en frisk og lekker porsjonspavlova for å toppe helgens grillmåltid? Ja, takk!

Slik gjør du:

  1. Pisk eggehvitene i en mikser til du får et luftig og fint skum.
  2. Dryss deretter inn sukkeret, mens eggehvitene piskes videre.
  3. Når du har en stiv og fin marengs, sikter du inn melis og maizena, og kjører dette på lav hastighet til alle ingrediensene er blandet, og du har en glatt og fin marengs.
  4. Ha marengsen i en sprøytepose, og sprøyt den på bakepapir i rundinger med en diameter på ca 12 cm.
  5. Tørkes i ovnen på 120 grader i 1 til 1,5 time.
  6. Avkjøl marengsen og fyll den med vaniljekrem og friske bær.

 

OBS! Pavlovaen bør lages samme dag som den skal spises! Det tar ca. to timer.

For oppskrift på vaniljekrem, klikk her

Laget av landslagsbaker Ivar Bakke