- Blanding 1 piskes sammen i en bredbunnet gryte under høy varme. Skrap ut innholdet i vaniljestanga og slipp den og innholdet oppi.
- Mens vi venter på at det koker opp, piskes blanding 2 sammen i en skål.
- Når blanding 1 akkurat begynner og koke, ta av fra varmen og hell ca. halvparten av den over i blanding 2 under konstant pisking. Dette er viktig, pisk hele tiden!
- Så helles denne blandingen over det som er igjen i gryten under konstant pisking og over varme igjen. Pisk hele tiden, helt til det akkurat begynner å boble. Da er kremen ferdig og man heller den ut i en bred bolle eller annen beholder.
- Fisk ut vaniljestangen. Den kan skylles og brukes en gang til, eller tørkes og kjøres i vaniljesukker.
- Legg et bakepapir ned på kremen så det dekker hele overflate og la den stå ute i romtemperatur til den er romtemperert før den settes kjølig. (Papiret legges ned på kremen for og unngå snerk.)
- Så kan du bruke kremen der du vil, f.eks. i vannbakkels.
Lykke til!