Dette brytebrødet kan brytes, eller skjæres opp som et vanlig brød. Slik passer det perfekt til grilling siden det er lett å bryte av en bit, men du kan likså godt skjære det opp og bruke det til reker.

 

Slik gjør du:

  1. Start med å helle vannet i bakebollen, deretter tilsetter du mel og gjær. La dette gå på lav hastighet til deigen går sammen (ca. 2+ minutter).
  2. Øk så hastigheten og la deigen elte i 4 minutter. Tilsett salt og smør, og elt deigen i 2 minutter til.
  3. Skrap deigen ut av bollen, vend den litt sammen, dekk den til og la den hvile i 15 minutter. Vend så deigen sammen igjen, og la den hvile tildekket i 15 minutter til.
  4. Del opp deigen i to emner på ca. 120 g, og resten i emner på 95 g. De to på 120 g skal være midten av blomsten. Form emnene til rundstykker.
  5. Spray en 24 cm springform. Du kan også bruke en mindre form, men da må du gå ned på vekten på deigemnene. Du kan også steke uten form, men da vil du få mer runde kanter på brødet.
  6. Hell valmuefrø og sesamfrø i hver sin lille bolle. Legg et lag vått papir på en tallerken, og dypp oversiden av deigemnene ned på det våte papiret, før du så dypper de i en av bollene med frø. Jeg fikk noen deigemner til overs, så jeg puttet de i en mindre form og fikk et minibrytebrød.
  7. Dekk til formene/ platene med et klede og la de heve til dobbel størrelse.
  8. Sett ovnen på 220 grader.
  9. Stek brødene i 20-30 minutter (steketiden varierer fra ovn til ovn). Etter 20 minutter kan du ta et av brødene ut av formen og dunke lett på det; om du får en hul dunkelyd er det ferdig. Dersom det ikke er ferdig setter du det inn igjen i ovnen og steker videre.

 

brytebrød2

  

Laget av landslagsbaker Cathrine Olsen