Dette er vår versjon av den klassiske franske

fraiser med gele lokk.

Dette er en meget frisk kake, som jeg begynte å lage i mai (siden den passer godt som 17. mai kake). Men det er også en kake jeg ofte har med meg som sommersnack med venner og familie.

Slik gjør du:

Sukkerbrød

  1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
  2. Sikt inn hvetemel og bakepulver
  3. Vend inn med en slikkepott til alt melet er borte
  4. Ha I en smurt eller sprayet springform 26cm
  5. Stek 175*C I 15min (sjekkes med pinne)
  6. Når den er ferdig, avkjøl den i formen før du åpner den, (stikk en kniv rundt, så du er sikker på at kaka ikke blir ødelagt)
  7. Når kaken er kald og springformen er vasket, ha kaken tilbake i springformen

Creme Mussoline

  1. Hell 5dl melk I en kjele og kok opp
  2. Ha i 1/3 sukker for å forhindre at den brenner seg
  3. Ha eggplommer og 2/3 deler av sukkeret sammen, og rør sammen
  4. Når pureen koker så “ leger” eggblandingen.( det vil si at du heller litt varm veske over eggplommene så de får litt høyere tempratur før du slår alt tilbake I kjelen, om du heller eggplomme rett I den varme kjelen vil eggplommene sprekke og gjøre kremen kornete og skilt)
  5. Ha det tilbake i kjelen og rør om til den tykner
  6. Når den er tykk, ha i smør og rør til alt smøret er borte
  7. Kjøl ned på benken, før du bruker den
  8. Bland 3dl pisket krem inn i konditorkremen

Gele:

  1. Legg geltatin I kaldt vann
  2. Varm opp pureen til 60*C
  3. Klem ut vannet fra gelatinen og ha den I pureen
  4. Hell det over kaken til den når toppen og la den stå til gelen har satt seg.
  5. Åpne springformen forsiktig og fjern formen og legg den på fat.
  6. Pynt med bær mens den står på benken.

Montering:

  1. Ta springformen med bunnen og dekorer med jordbær kuttet i 2 rundt hele formen
  2. Ha i mussolinekremen til den dekker jordbærene
  3. La det stå igjen 3 cm igjen til toppen
  4. Stryk en jevn flate med en pallett og frys kaken i 2-3timer, eller til dagen etter

Tips/Triks:

  • Skulle du få litt krem til overs, så smaker det ypperlig sammen med jordbær og annen frukt. Dette er vedlig populært hos barna.
Laget av landslagskonditor Christer Celso Johnsen