Italiensk bruschetta

Sommaren nærmar seg, og utesesongen med god grillmat og enkle sommarrettar står for tur. Behovet for enkel og lett sommarmat melder seg, og kva er vel då betre enn små, enkle rettar som er raske å lage og som smakar kjempegodt?

– Bruschetta er ein sånn liten rett! Med opprinnelse frå Italia og originalt utan topping, er denne retten å finne mange stadar i verda i forskjellige smakskombinasjonar. Her tar eg føre meg bruschetta med tomat, men du kan fint lage andre typar topping også.

Således gjer du:

Du treng 1 stk baguette, (eller fleire viss du ynskjer å lage større porsjon), og du kan velge å lage denne sjølv – sjå oppskrift http://vielskerdeig.no/baguettar/ – eller rett og slett berre kjøpe ein god baguette frå eit bakeri 🙂

Tomat-topping:

  1. Vask og del tomatane i to. Skjær vekk stilken og grav ut innmaten med ei skei. (Dette for å fjerne mest mulig væske sånn at brødet ikkje blir bløtt.
  2. Skjær tomatane i små terningar, finhakk eit kvitløksfedd og finsnitt basilikumblada. Bland dette saman i ei lita skål saman med ei ss god olivenolje, og smak til med maldonsalt og litt nykverna pepper. – sett til side.
  3. Sett steikeovnen på 200 grader.
    Skjær baguetten i 1 cm tjukke skiver på skrå for å få størst mulig snittflate, og pensl skivene med olivenolje på begge sider. Legg på steikebrett med bakepapir og steik midt i ovnen i ca 8 minuttar til skivene er sprø og gylne.
  4. Del siste kvitløksfeddet i to og gni kvitløken mot dei varme skivene. Den ru overflata på det stekte brødet vil gjere at kvitløkssmaken fordelar seg godt.
  5. Rett før servering, ha på tomat-toppinga og pynt gjerne med eit basilikumblad eller to. – Vel bekomme!

Tips/triks:

  • No som grillsesongen er i gang, steik gjerne bruschettaen ute på grillen! Akkurat samme framgangsmåte, men legg i staden dei pensla skivene rett på grillrista nokre minutt på kvar side til dei er gylne og sprø.
  • Det er absolutt ikkje nødvendig å bruke dagsfersk baguette til bruschettaen! Bruk gjerne baguettar som begynner å bli tørre; ein perfekt måte å bruke dei på i staden for å kaste dei!
Laget av landslagsbaker Trude Beate Brendehaug