«Ikke nå igjen. Harde og flate rundstykker, hva går galt?»

«La rundstykkene få lang hviletid og god heving. Da blir de luftige og saftige!»

Saftige frørundstykker er like godt og sunt som nistemat og hverdagsmat som til mer festlige anledninger. Og selv om rundstykker høres likefremt ut, er der noen fallgruver. Ta deg tid, så skal du se det blir gode og saftige frørundstykker til slutt!

  1. Vei opp frøene og rist disse lett i langpanne eller i en tørr stekepanne.
  2. Vikitg: Bruk romtempererte råvarer og kaldt vann gjennom hele prosessen.
  3. Vei opp alle ingrediensene, ha de i eltebollen og tilsett vannet, men hold igjen 1 desiliter til senere i elteprosessen.
  4. Elt deigen i 4 minutter på sakte fart, så øker du hastigheten litt. Spe inn den siste desiliteren av vannet litt etter litt til alt vannet er inne.
  5. Elt deigen til den begynner å bli blank og jevn i strukturen. Når deigen er ferdig eltet, settes deigen til modning i ca. 2 timer eller til den har begynt å heve ordentlig.
  6. Ta deigen ut på bakbordet og del den i 25 emner på ca. 75 g hver. Slå opp emnene til rundstykker og sett dem på bakeplate med bakepapir. Dypp gjerne rundstykkene i samme frøblanding som du har i deigen, sesam, solsikke og linfrø.
  7. Hev rundstykkene til de er luftige og ca. dobbel størrelse Bak rundstykkene midt i ovnen på 220 til 230 grader i ca 20 – 25 minutter, til de har fått en gyllen brunfarge.
  8. Ta rundstykkene ut og avkjøl på rist.
  9. Vel bekomme!
Laget av landslagsbaker Nikolai Meling