Disse sconesene er fine i matpakken. Det er noe grovt i, de er gode alene, men også med syltetøy eller annet pålegg.

Slik gjør du:

Bland mel, bakepulver og sukker lett sammen i en bolle. Smuldre smøret inn i blandingen; det skal være litt smørbiter i melet. Bland så inn det du ønsker av fyll. Til slutt blander du inn melken. Det er viktig å påpeke at denne deigen ikke skal eltes, bare bland sammen til alt melet er ”borte”.

Jeg lar alltid sconesdeigen så i en boks i kjøleskapet til dagen etter, men de kan bakes med en gang.

Når du skal dele opp scones, veier du opp emner på rundt 350 gr eller 400 gr hvis du ønsker dem større. Lag en rund ball av deigen og klapp den litt flatere. Så tar du en bakeskrape eller en kniv og deler den jevnt i fire. Under forming og oppdeling er greit å ha godt med mel på benken.

Forvarm ovnen til 180-200 grader (ovner varier), stek de på brett med bakepapir i ca. 20 minutter.

Avkjøl på rist.

Fyll

Jeg bruker gjerne en blanding av to ingredienser. En kombinasjon som jeg ofte gjør er 150 gr. valnøtter og 150 gr. rosiner. Du kan bytte ut nøttene med andre nøtter, og rosinene med andre bær, for eksempel tørka tranebær. Det går helt fint å lage disse uten fyll også.

Tips og triks

Deigen kan du ha i kjøleskapet i et par dager, da kan du enkelt lage ferske scones flere dager om du ønsker det.

 

Laget av landslagsbaker Fredrik Lønne